Kapcsolat ...

Elérhetőségek, telefon, fax,
e-mail ...

Részletek »» 

kréta
 
 
Csukás Alapítvány

Az Alapítványt 1999-ben alapította Dr. Szabó-Kozár János, aki 1953 és 1983 között tanított iskolánkban. Az Alapítvány egyik célja a tehetséges, kiváló eredményt elért tanulók támogatása, jutalmazása.
Adószáma:
18537822-1-08

Részletek »»
 
Csukás évkönyv 2008
Részletek »»
 
Tanműhely

1988-ban az iskola tanügyi épületéhez kapcsolva felépült egy korszerű tornaterem, amelynek alsó szintjén kapott helyet tanműhelyünk. A tanműhelyben erőgépszerelő, lakatos, forgácsoló, hegesztő műhelyek, valamint diagnosztikai labor szolgája a gyakorlati képzést.

A változó és folyamatosan fejlődő műszaki színvonalú erő- és munkagépek, valamint az azokat használó vállalkozások egyre inkább megkövetelik az iskolától, hogy a tanulók ilyen irányú ismeretek birtokában használható tudással kerüljenek ki a munkaerő-piacra.

A 2005/2006-os tanévben nagyarányú fejlesztésre került sor az iskola tanműhelyében.
Közel 20 millió forintos beruházással olyan diagnosztikai labort sikerült berendezni, ahol a legkorszerűbb Otto és Diesel motorok tüzelőanyagellátó-rendszereinek felépítését és diagnosztikáját lehet oktatni. Ezzel a beruházással jelentősen javult iskolánkban a szakmai képzés színvonala.

A gépjavítás területét is fejlesztettük, a forgácsoló műhely régi felszerelései mellé újakat állítottunk be, 1500-as esztergagépet és egyetemes marógépet teljes felszereléssel.

A hegesztőműhely új Awi és Afi hegesztőgépekkel bővült, amely szintén a szakszerű gépjavítás oktatását segíti. Az infrastruktúrában is történt némi fejlődés, a régi nyitott géptárolót alakítottuk át zárt garázsokká és raktárokká, ez az átalakítás nemcsak a gyakorlati oktatást segíti, hanem az iskola képét is javította.
A fejlesztések anyagi hátterét a szakképzési hozzájárulás és a pályázati lehetőségek biztosították. Az így befolyt összeg ésszerű és hasznos elköltése nagyon komoly munkát igényel a szakképzésben tanító tanárok, szakoktatók részéről.

Reméljük, hogy ez a támogatási forma továbbra is lehetővé teszi a szakképzés fejlesztését, és intézményünk olyan szakembereket képez, akik az iskolából kikerülve, a gyakorlatban is megállják a helyüket.